українська версія русская версия english version


Головна сторінка Зворотній зв’язок Карта сайту
Номери
Ресторація
Баня
Послуги

Канали зв'язку:

+380 67 7466632

(+ Viber, WhatsApp)

+380 73 2695757

info@hof.net.ua

Вільній Wi-Fi для відвідувачів

Баня

ГоловнаGrün HofБаняМедотерапія

Медотерапія

Історія Медотерапії

Медотерапія — це використання спеціальних препаратів, виготовлених на основі різних типів меду, з вираженими антибактеріальними властивостями. Мед є одним із кращих засобів для обробки ран, що повільно загоюються, у тому числі й інфікованих і набагато ефективніший у порівнянні з багатьма антибіотиками.

Мед застосовувався для загоєння ран під час Другої світової війни, також відомо, що його застосовували греки, римляни, кельти, словяни. В той же час радянські вчені науково довели, що мед карпатської бджоли є найякіснішим в Європі та найефективнішим при його використання у кулінарії та терапії. Недаремно на Закарпатті встановлено пам’ятник бджолі та бджолярам.

За допомогою меду можна вилікувати рани, які довго не загоюються. Причому всього за кілька тижнів. При такому лікуванні, швидше відбувається відторгнення мертвих тканин і епітелізація шкіри. Перев’язки в таких випадках менш болючі й не ушкоджують молодої шкіри.

У медотерапії застосовується мед що містить велику кількість ферменту, який перетворює цукор, що міститься в меді, у перекис водню. Це перевірений і випробуваний антибактеріальний засіб.

Процедура Медотерапії
Людям, схильним до гіпертензії, корисні мед та бджолопродукти. Багатющий склад меду благотворно впливає на серце та судини. Однак, якщо випити склянку гарячого чаю з медом, це користі не дасть, адже нагрітий до температури понад 40°С мед дуже втратить свої цілющі властивості. Тому радимо найраціональніший спосіб вживання меду: брати з ложки в рот маленьку порцію і смоктати, аби він добре змішався зі слиною і засвоєння корисних речовин розпочалося вже в роті. А запивати слід через 15-20 хв. чаєм з ромашки, меліси, липи.

Вживати мед по 1-2 чайні ложки 2-3 рази на день з молоком, сиром, фруктами.

Добре діє суміш меду з соками.
# Змішати по 1 склянці меду, соків червоного буряку, моркви, хрону (100 г тертого хрону залити 1 скл. холодної перевареної води, витримати 36 год у закритій посудині в темноті, процідити), можна додати сік 1 лимона. Перелити у 2-літрову банку, закрити і тримати в холодильнику. Перед вживанням збовтувати. Вживати по 1 ст. л. за 1 год до їди або ж за 2-3 год після їди. Тривалість лікування 1-2 місяці.

# 1 скл. меду змішати з 1 лимоном, 1,5 скл. журавлини (попередньо змоловши їх). Вживати по 1 ст. л. до їди. Якщо підвищена кислотність шлункового соку — за 1-1,5 год з мінеральною водою, якщо знижена — за 20 хв до їди з водою кімнатної температури.

# Змішати мед з квітковим пилком (1:1). Десертну ложку суміші вживати за 0,5 год до їди (брати маленькими порціями і довго розсмоктувати). 15-20 хв опісля нічого не пити. Одночасно лікуватися травами.

# Свіжий буряковий сік змішати навпіл з медом, вживати по 1 ст. л. 5 разів на день.

Застосування:
для стимуляції захисних сил організму
локального покращення кровообігу, трофіки та метаболічних процесів застосовуються воско-парафінові аплікації та методика бджоловжалювання.

Особливості:
Перед проведенням апітерапії проводиться алергологічний тест на продукти бджільництва.
Воско-парафінові аплікації проводяться у вигляді теплових укутувань різних груп м’язів та суглобів за визначеною схемою.

Крім теплової дії, здійснюється вплив на м’язово-суглобовий апарат шляхом дифузії біологічно активних речовин через шкіру.

УВАГА!!!
Бджоловжалювання проводиться в місця за ходом суглобової щілини суглобів з контрактурами, в зони міофасціальних тригерних точок та болючі периостальні зони.

Протипоказання: гастрит, цукровий діабет, індивідуальне не сприйняття меду.